Nestverlaters: Welke verzekeringen heb je nodig?

Yes! Je staat op het punt om je eigen plek te veroveren. Welke verzekeringen heb je echt nodig als je uit het ouderlijk huis vertrekt?

Whatsapp symbool
Stel ons meteen je vraag via Whatsapp

Yes! Je staat op het punt om je eigen plek te veroveren. Misschien ga je cohousen met je vriend(in), huur je je eerste appartement of ben je zelfs al aan het nadenken over het kopen van een huis. Het is allemaal super spannend, maar er zijn ook wat 'volwassen' dingen waar je aan moet denken – zoals verzekeringen. Welke heb je echt nodig als je uit het ouderlijk huis vertrekt? Geen paniek, we leggen het voor je uit.

Familiale verzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid)

Eén van de eerste dingen die je moet regelen als je op jezelf gaat wonen, is een familiale verzekering. Nee, het is niet verplicht, maar wel slim! Stel dat je per ongeluk iemands laptop kapot maakt of je hond de buurman omver loopt, dan zorgt deze verzekering ervoor dat jij de kosten niet uit eigen zak hoeft te betalen.

Zolang je bij je ouders woont, ben je waarschijnlijk nog via hun verzekering gedekt. Maar als je je eigen plekje hebt, moet je er zelf voor zorgen. Geen paniek, je weet dat wij er voor je zijn om je te helpen!

Inboedel- en brandverzekering

Verhuizen naar een huurwoning? Dan is een inboedelverzekering een no-brainer. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan je spullen door bijvoorbeeld brand, wateroverlast of een inbraak. Zelfs als je niet de duurste gadgets of meubels hebt, kan het flink gaan oplopen als je alles opnieuw moet kopen.

En vergeet niet: als je huurt, wil je verhuurder vaak dat je een huurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluit. Zo’n dekking is namelijk zelfs wettelijk verplicht! Hiermee ben je gedekt als je per ongeluk schade aan de huurwoning veroorzaakt, zoals een brand of waterschade. Koop je een eigen huis? Ook dan sluit je een brandverzekering af voor je woning! Zoiets komt vaak ter sprake tijdens de bespreking van jouw woonkrediet, waarvoor je uiteraard ook bij ons terecht kan!

Hospitalisatieverzekering

Oké, je bent natuurlijk al verzekerd voor je medische kosten via de sociale zekerheid, maar wist je dat een ziekenhuisopname nog steeds best duur kan uitvallen? Een hospitalisatieverzekering helpt je om die kosten te dekken, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Heel vaak zal je opgenomen zijn in de verzekering van je ouders of hun werkgever maar eens je alleen gaat wonen, moet je hier zelf voor gaan kijken.  

Rechtsbijstandsverzekering

Laten we eerlijk zijn: je wilt liever geen gedoe met rechtszaken. Maar stel dat je een conflict krijgt met je huisbaas, buren of werkgever, dan is een rechtsbijstandsverzekering echt handig. Dit dekt de kosten van een advocaat en geeft je juridische ondersteuning als het echt misgaat.

Het is duidelijk: als je op eigen benen gaat staan, zijn er een paar verzekeringen waar je echt niet zonder kunt. Van een familiale verzekering tot een hospitalisatieverzekering, SD&C Verzekeringen is er om je te helpen. Kom gerust eens langs in Harelbeke of Zwevegem, dan regelen we het voor je – simpel en snel!